Schilderwerk Groningen

Houtrot behandelen

Houtrot behandelen? Lees deze tips!

Wilt houtrot behandelen? Houtrot is een schimmel die ontstaat wanneer er een luchtvochtigheid van meer dan 20% is en de buitentemperatuur boven de 18 graden is. Houtrot kan schade toebrengen aan uw houten constructies. Daarom is het erg belangrijk deze plekken op de juiste wijze te behandelen. Wij vertellen u hoe u het beste houtrot kunt behandelen. Lees snel verder voor meer informatie.

Verwijder het rotte hout

Verwijder eerst het rotte hout met een krabber, maar doe dit vrij voorzichtig. Zorg ervoor dat u al het rotte hout weg krabt, omdat het hout anders verder gaat rotten. Echt al het hout dient verwijderd te worden.

Laat de reparatieplek drogen

Zorg ervoor dat u de reparatieplek goed laat drogen. Doe dit op zijn minst een aantal dagen en let goed op of de plek droog is.

Zorg voor een schone ondergrond

Zorg ervoor dat u de ondergrond en intacte verflagen goed schoon en vetvrij maakt en laat nogmaals het hout goed drogen.

Breng een houtrot impregneer aan

Breng vervolgens een houtrot impregneer aan. Dit middel zal diep in het hout doordringen en ervoor zorgen dat de schimmelsporen verdwijnen. Het is belangrijk dit 6 uur te laten drogen.

Breng een twee componenten houtrotvuller aan

Breng vervolgens een twee componenten houtrotvuller aan. Volg hierbij goed de gebruiksaanwijzing, zodat het goed kan uitharden. De houtrotvuller brengt u aan met een plamuurmes. Zo zal de plek goed worden opgevuld en kunt u het daarna goed schuren.

Schuur het bewerkte oppervlak

Zorg er als laatste voor dat u het bewerkte oppervlak goed schuurt. Vervolgens schildert u het hout. Gebruik een speciale primer voor de reparatieplek, voordat u de rest in de primer zet. Zo zorgt u ervoor dat het hout weer geheel als nieuw oogt en u er langer plezier van heeft.

Lees meer

Meer nieuws

Schilderprijs.nl

Schilderprijs.nl Schilderprijs.nl bereken uw schilder prijs online Schilder Prijs is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is in

Schilderonderhoudsplan.nl

Wij zorgen al generaties lang voor vakkundig en goed schilderwerk voor een vast maandbedrag. Ons moederbedrijf kent zijn oorsprong in 1754, vanuit die eeuwenoude ervaring

Schilderwerk Apeldoorn

  SchilderwerkApeldoorn.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Apeldoorn en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Apeldoorn start met een

Schilderwerk Bilthoven

  SchilderwerkBilthoven.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Bilthoven en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Bilthoven start met een